På Lysa avrundar vi ett intensivt första kvartal och ser fram emot en avkopplande påskhelg. Vi är väldigt glada och stolta att ha fått förtroendet att förvalta era investeringar. Särskilt roligt är det att de flesta kunder har hittat till oss efter rekommendationer.

Över en halv miljard

Vi vill dela med oss av lite data från det första kvartalet så att ni kan följa med hur vi utvecklas. Under det första kvartalet har vi vuxit snabbt, idag förvaltar vi över en halv miljard åt 5500 kunder.

![alt](/content/images/2018/03/Bild2-1.gif)
Stabil utveckling

Marknaden har varit ovanligt volatil i februari och mars, med stora kursrörelser. Vårt mål är att hjälpa våra kunder att följa sin investeringsstrategi och känna mindre oro för kursrörelser. Även om vi såg fler uttag än normalt under de mest volatila dagarna är vi glada att en stor majoritet av våra kunder låg kvar med sina investeringsstrategier. Vi har förstått att ca 80 % av alla fondordrar hos nätmäklarna under den mest volatila veckan i februari var säljordrar. Hos Lysa var siffran den omvända, 80 % av alla fondordrar var köpordrar.

Lysa växer

Vi fortsätter att växa och har rekryterat tre nya utvecklare. I januari började Tobias, i april och maj börjar Tor och Simon. Det innebär att vi snabbare kan genomföra de förbättringsförslag som vi fått av våra kunder. De mest populära är dedikerade barnspar och kapitalförsäkring för företag.

En riktigt Glad Påsk önskar hela Lysateamet!