Finansbranschen har länge levt gott på att vara lite svår, lurig och von oben. De som har haft i uppgift att hjälpa kunden fatta bättre beslut, har istället rekommenderat dyra, inte sällan mindre bra, produkter och fått en härlig kick-back som tack för hjälpen.

Det här har lett till missnöjda kunder och ett urholkat förtroende för ett gammalt system. Bra tycker vi. För förtroende ska byggas på ärlighet och transparens, och ibland måste det trasiga rivas för att något bättre ska kunna byggas upp.

Vi heter Lysa och vi är här för att göra just det - lysa upp en bransch som rört sig i skuggan alldeles för länge. Vi vill erbjuda människor ett bättre sparande genom att investera deras pengar i ränte- och aktieindexfonder med bred riskspridning och låga avgifter.

Det låter inte så himla spännande kanske du tänker. Och det har du helt rätt i. Att sätta upp en sparplan och följa den utan att låta känslorna eller tidningsrubrikerna styra är varken spännande eller kul. Men baserat på forskning, data och nobelpristagare i ekonomi är det bland det smartaste du kan göra.

Vi vill hjälpa fler människor att fatta rätt ekonomiska beslut. Genom att eliminera intressekonflikter och med hjälp av ny teknik kan vi erbjuda ett smartare, enklare och billigare sätt att spara på. Vi övervakar, ombalanserar och förbättrar din portfölj kontinuerligt och ser till att dina pengar får bästa möjliga förutsättningar att växa över tid, så att du kan få mer tid till annat (mycket viktigare här i livet) än börsen, fondval och räntekurvor.

Med Lysa är det lätt att spara rätt.

KLICKA HÄR FÖR ATT BLI KUND

Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk. En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.