På Lysa vill vi göra det lätt att spara rätt. Därför strävar vi hela tiden efter att utveckla tjänsten och göra den ännu enklare för dig att använda. Nedan följer 10 smarta hacks som gör att du får ut det mesta, av det bästa, med Lysa.

KLICKA HÄR FÖR ATT BLI KUND

1. Gör Lysa till en app (typ)

Lysas tjänst är byggd på och för webben, med en responsiv mobilsida för att göra det enkelt för alla att få åtkomst. Genom att skapa en enkel genväg till Lysa på din hemskärm kan du förvandla Lysa till en app (typ) och göra så att Lysa dyker upp som en appikon bland dina andra appar. Guide: så här gör du Lysa till en app på mobilen


2. Flytta ditt sparande

Det ska vara lätt att spara rätt. Med vår ISK-flytt kan du enkelt och smidigt flytta ditt sparande, från annat institut, till ditt Lysakonto. Då flytten sker direkt mellan två ISK-konton utgör flytten inte grund för beskattning och Lysa tar inte ut någon flyttavgift.

FLYTTA DITT SPARANDE TILL LYSA


3. Få en ännu lägre avgift

Känner du någon som skulle behöva komma igång med sitt sparande? När du bjuder in en vän till Lysa får ni båda upp till 20 % rabatt på Lysas avgift i tre månader. Och du vet väl att du kan bjuda in hur många vänner du vill? För varje vän som börjar investera hos oss får du lägre avgift i ytterligare tre månader. 

BJUD IN EN VÄN TILL LYSA


4. Börja månadsspara

Det brukar sägas att det bästa sparandet är det som blir av. Tänk om det kunde bli av, varje månad, utan att du behövde tänka på det? Gör som över 70 % av våra kunder – sätt ditt sparande på autopilot och börja månadsspara du också.

BÖRJA MÅNADSSPARA MED LYSA


5. Föranmäl ett konto

På Lysa finns flera olika insättningsalternativ; Swish, bankgiro, banköverföring eller något som kallas Föranmält konto. Genom denna metod "lägger du till" ett bankkonto på Lysa, något som gör att du slipper logga in och verifiera dig hos din bank när du ska föra över pengar. Välj bara ditt föranmälda konto, beloppet du vill sätta över och på vilket Lysakonto pengarna ska sättas in. Föranmäl ditt konto här  – ett klick, klart!

FÖRANMÄL DITT KONTO PÅ LYSA


6. Kontohändelser direkt i översikten

Genom att klicka i knappen 'Visa kontohändelser' kan du se dina insättningar och uttag under en angiven period. De olika "bollarnas" storlek under grafen visualiserar storleken på respektive händelse (grönt för insättningar, rött för uttag) och genom snabbvalsknappararna kan du enkelt välja vilken period du vill visa.


7. Skicka säkra meddelanden

Det finns många sätt att komma i kontakt med oss. Ett av de smartaste sätten att kontakta oss är via tjänstens egna meddelandetjänst. Inte nog med att det är säkert (då det sker i inloggat läge) – du får också relevanta och specifika svar kopplade direkt till ditt konto eftersom du redan har loggat in och legitimerat dig. Du får en notis via mejl så fort du har fått svar på din fråga.

SKICKA ETT MEDDELANDE TILL OSS


8. Gå med i vårt Facebook-community

Lysa har en egen Facebookgrupp. Eller snarare; våra kunder har en egen Facebookgrupp. Den heter Lysa Community Sverige och syftet med gruppen är att göra det lättare för våra fantastiska kunder att mötas, prata och dela med sig om allt som har med sparande och privatekonomi att göra. I gruppen brukar vi på Lysa också förhandsvisa nya funktioner och be om tips och feedback på kommande produktutvecklingar. En härlig gemenskap – välkommen in!


9. Öppna fler konton

Vi är alla olika och vi sparar till olika saker. Därför har vi gjort det lätt att skapa fler konton på Lysa. Oavsett om du sparar till en kontantinsats om 5 år, till barnen om 10 år eller till pensionen om 30 år, så finns det ett konto för just det. Eller rättare sagt, i detta fall – tre konton. Varje gång du öppnar ett nytt konto får du besvara frågor om vad kontot ska användas till, och därefter får du ett investeringsförslag för just det kontots syfte.

ÖPPNA ETT NYTT LYSAKONTO HÄR


10. Gör interna överföringar

En smidig funktion för dig med fler Lysakonton som du vill ändra i ditt sparande utan att förändra de olika kontonas fördelning. Gå in på intern överföring - välj vilket konto du önskar flytta pengar från, och till vilket konto pengarna ska in. Klart! Det tar 1-2 bankdagar innan fondandelarna handlas. Observera att denna funktion är till för att kunna göra det enkelt och smidigt för dig som kund att justera ditt Lysasparande – inte för att aktivt försöka tajma marknadens kortsiktiga upp- och nedgångar.


Tack alla våra kunder!

Vi vill passa på att tacka alla våra kunder för de idéer, förbättringsförslag och feedback som ni skickar till oss. Tillsammans gör vi tjänsten ännu bättre! Och tack för att ni rekommenderar Lysa för vänner, grannar, svärmödrar och kollegor.

Då vi inte gör något traditionell marknadsföring är det tack vare er som vi växer, och för det är vi evigt tacksamma. Om du har tid och lust får du gärna lämna ett omdöme om Lysa på TrustPilot så att fler får upp ögonen för tjänsten. Det tar bara någon minut men skulle betyda mycket för oss. 💙

Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk. En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

BLI KUND
TILLBAKA TILL FRAMSIDAN

📷 by Mike Flamenco on Unsplash